مشاورهی پیش از ازدواج
شامل مجموعهای از راهبردهای تخصصی برای کمک به جوانان متقاضی ازدواج برای انتخاب همسرِ متناسب با آنها و شکلگیری ازدواج و زندگی سالم به شمار میرود. در فرآیند مشاورهی پیش از ازدواج همانند سایر حوزههای تخصصی روانشناسی، مشاورِ صاحب صلاحیت که از توان علمی و حرفهای برخوردار است، مداخلات مشخصی را با هدفِ بررسی عوامل پیشبینی کنندهی مثبت یا منفیِ ازدواج، انجام میدهد.
در طول جلسات مشاورهی پیش از ازدواج، روانشناس به افراد کمک میکند تا بتوانند به شناخت نسبی از خود و فردی برسند که برای همسریِ آینده، انتخاب کردهاند. همچنین در صورت لزوم، مهارتهای مورد نیاز برای بهبود عملکرد فردی و زوجی را به آنها آموزش میدهد.
به طور معمول تعداد جلسات مشاورهی پیش از ازدواج بین 3 تا 5 جلسه است و براساس رویکردهای متفاوت، ممکن است از ابزارهای روانسنجی به منظور ارزیابیِ آمادگیهای فرد و هماهنگی و تناسب بین دو نفر استفاده شود. با توجه به افزایش نرخ طلاق در سالهای اخیر، انجام مشاورههای پیش از ازدواج توسط متخصصانِ صاحبِ صلاحیت به منظور آمادهسازی قبل از ازدواج، ایجاد ازدواجهای باثباتتر همراه با احساس رضایتمندی بیشتر و در نتیجه پیشگیری از طلاق، از اهمیت و ضرورت بالایی برخوردار است.